Anlita flyttstädning för lägenheter på över 60 kvm

När man flyttar brukar flyttstädningen av naturliga skäl vara den sista punkten, och en punkt som många gärna skulle slippa. Det är ett tungt jobb att flyttstäda, och det tar mycket tid om lägenheten är stor. Sett till vad man egentligen kan åstadkomma i den nya bostaden på den tiden är det billigt med flyttstädning i Stockholm, och det är också en tjänst som blir allt populärare, åtminstone hos dem som har lite större bostäder.

En bra brytpunkt för när det verkligen börjar bli värt pengarna att anlita flyttstädning är 60 kvm. Lägenhetsytor på över 60 kvm innefattar oftast tre rum plus ett litet kök och badrum, eller två rum och stort kök och badrum. Det är det senare alternativet som är mer svårstädat, eftersom flyttstädning i kök och badrum är tuffare. Är lägenheten 60 kvm eller mer kommer den att ta lång tid att flyttstäda, upp till en hel dag om du är själv.

Om du vill göra städningen själv

Det är sällan man klarar av en flyttstädning helt själv, men om du har ett par personer som hjälper dig kan ni antagligen klara att flyttstäda en liten lägenhet själva på några timmar, och på det sparar du lite pengar. Men tänk på att en flyttstädning måste vara extremt noggrant utförd, och det går inte att ta några genvägar. Det ska vara rent överallt, inte bara på synliga ytor utan också bakom spis och kylskåp, i golvbrunnar och avlopp, fönstren ska vara putsade på alla sidor och så vidare. Det är ett jobb som kräver att man är ganska duktig på att städa och verkligen få rent. Särskilt fönsterputsningen är för många ett problem.

Kontraktet anger vad som ska utföras

Om du inte har så stor erfarenhet av grovstädning så är det bättre att ta in proffs. I överlåtelsekontraktet hänvisas i regel till en checklista för städningen och om du tittar igenom den ser du vad som behöver utföras. Om det verkar vara ett för tungt jobb för dig att klara av på den tid du har, ring en städfirma i Stockholm och anlita dem för städningen. Genom att anlita en städfirma får du en garanti på att flyttstädningen blir ordentligt genomförd. Professionella städare kan konsten att göra en lägenhet helt ren utan att slita på den. Man använder skonsamma produkter som väljs ut utifrån vilka material som finns i lägenheten.

Ägna dig åt den nya bostaden i stället

Har du en lägenhet som är större än 60 kvm så kan vi lova dig att du vinner på att ta in en städfirma. En flytt är ett slitigt arbete, och när den är klar vill man ägna sig åt den nya bostaden, inte åt att städa den gamla. Bättre då att lämna över nycklarna till en städfirma, sätta sig i flyttbilen och inte se sig om. Nycklarna kan sedan hämtas upp vid inspektionen, där städfirmans representant visar upp resultatet. Är du inte nöjd så respekterar en bra städfirma detta och gör om städningen. Seriösa städfirmor håller inte på att tjafsa om detaljer utan satsar på att få nöjda kunder, eftersom man vet att det är det som garanterar bra affärer i slutändan. Ett företag som skarvar, fuskar och tar genvägar blir inte långvarigt i branschen, till det är kundmedvetenheten i Stockholm för hög.

Mer info: https://www.stockholmflyttstädning.nu.

28 Dec 2018

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.