Areamätning - att mäta sin lägenhetsyta i Stockholm är viktigt

Tjäna pengar på att anlita en firma för Areamätning innan du säljer din lägenhet. 

Att anlita en firma för att mäta lägenhetsyta i Stockholm kan vara den detalj som fäller avgörande i om du kommer att göra en riktigt bra affär den dag du ska sälja. Den glödheta marknaden för bostäder i Stockholm gör att varje kvadratmeter räknas och är värdefull i och med att man ofta betalar just per kvadratmeter. I vissa områden till och med så mycket som 110 000 kr/kvadratmeter!

Har du en extra yta som kan tillgodoses eller som har missats vid din senaste Areamätning eller är ditt hus inte mätt sedan 1978? Anlita ett företag för Areamätning för att se efter om du har pengar att tjäna!

Fram till 1978 använde man sig nämligen av en mätteknik inom Areamätning som visat sig vara ineffektiv och det visar sig genom att de många lägenheter som mäts faktiskt har felaktiga mått angivna i sitt kontrakt. Det kan handla om så mycket som 60 procent och det är dessa mått som moderna firmor inom Areamätning korrigerar.

Vi mäter med moderna verktyg

Seriösa företag jobbar enligt SIS senaste mätstandard och använder sig av moderna laserverktyg och kan således mäta lägenhetsyta i Stockholm med ett exakt resultat. 

Står du inför ett köp eller en försäljning av din bostad i Stockholm så är det viktigt att kontakta en seriös Areamätare innan affären blir av. Anledningen till detta är att det kan vara så att din lägenhetsyta är mindre än vad som står angivet i kontraktet och om den nya ägaren ser detta så kan du bli ersättningsskyldig. Du kan alltså tvingas betala en del av summan retoraktivt om den nye ägaren kontaktar en areamätare  för att mäta denna lägenhetsyta i Stockholm och där dei upptäcker att den är mindre i verkligheten än vad kontraktet visar.

Det är alltid säljarens ansvar och därför råder vi dig att kontakta oss för att slippa den oro och den obehagliga överraskning som kan komma i form av ett ersättningskrav. Det här har tyvärr visat sig bli ett stort problem då många personer dels inte är medvetna om detta och dels litar blint på de siffror som står i kontraktet. Genom att anlita professionella areamätare för att mäta din lägenhetsyta innan försäljning så får du ett dokument som gäller som lagligt bevis fram till dess att nästa mätning genomförs.

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.