Anlita mäklare för sälj och flytt

Ska du sälja din lägenhet i Stockholm? Ska du flytta? Om det är så att du fundera på att flytta till Uppsala, är det ett bra val på många sätt. Uppsala är mindre än Stockholm, vilket gör att allt är nåbart inom cykelavstånd. Allt i Uppsala är mer lagom; lagom stort, lagom mycket nöjesställen, lagom nära till Stockholm, lagom nära vatten och landsbygd. Det är lagom på många sätt helt enkelt, om man har tröttnat på storstadens problem, storlek och människor. I och med läget får du mycket mer för pengarna än när du bor i Stockholm. De bostadspriser som råder i Stockholm finns inte någon annanstans. De är unika, i och med att priserna pressas upp på grad av det d¨liga utbudet. Så vill du sälja bostaden och köpa livskvalitet kan du göra det genom att köpa en bostad i eller utanför Uppsala.

Anlita mäklare som kan bostadsmarknaden

Varför inte anlita en mäklare som känner till bostadsmarknaden i Uppsala? Anlitar du en mäklare får du en expert inom allt som har med bostadsköp- och -försäljning. Du behöver inte oroa dig för den juridiska biten, utan kan tryggt lita på att han eller hon kan det. Det är ju hennes eller hans jobb att kunna det. En mäklare är dessutom duktig på att se till att du får bostaden såld till det pris som du önskar. Det kan vara svårt att argumentera och visa på de fördelar som en mäklare kan, och som har erfarenhet från tusentals affärer.

Fördelar med att anlita mäklare

Väljer du att anlita mäklare för att sälja och köpa bostad, vet du att du får vägledning både när det kommer till att välja bostad som du kan bli nöjd med, och som samtidigt kan hjälkpa dig genom hela säljprocessen. Behöver du renovera innan du säljer din bostad? Då kan en mäklare hjälpa dig med det. Om du behöver hjälp att homestyla ditt hem kan du även få hjälp av mäklaren som har bra kontakter. Dessutom kan en mäklare hjälpa dig med allt det juridiska som kan vara svårt att känna till på egen hand och som lekman.

Nackdelar med att anlita mäklare

Som många vet, tar mäklaren ungefär 10 procent av försäljningen. Det är inget som du kan pruta på. Det är så det brukar gå till, det är vad mäklarbyån kräver av dig för att de ska göra jobbet åt dig. Det finns inte så många konkurrerande mäklarbyråer som gör på annat sätt. Det är nackdelen. De 10 procenten av köpet kanske man gärna skulle vilja lägga på annat än på mäklaren.

20 Apr 2018

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.