Att vistas utomhus inomhus

Det är något speciellt med att kunna njuta en en solnedgång på balkongen. Att kunna dricka morgonkaffet utomhus, höst som vår. Allt blir möjligt när man kontaktar en glasfirma för inglasning.

Tänk dig hur din kalla och betongiga balkong plötsligt kan förvandlas till ett extra rum där du kan njuta av allt. En balkonginglasning i Stockholm betyder så mycket för din livskvalitet. Tänk dig att du får nästan inomhusklimat trots att det nästan är utomhus. Genom att ha glasdörrarna fördragna kan du förvara både möbler och textilier utomhus året om. Med andra ord kan du kliva ut på balkongen med en kopp morgonkaffe och en filt. Den friska morgonluften sipprar in när du drar undan fönstret för att känna doften av vår. Se dagen ljusna och livet komma igång utanför. På motsvarande sätt kan du pusta ut efter jobb och middag med ett glas vin i din hand och en god bok. Kvällarna kan förlängas ytterligare genom att tillföra infravärmare som monteras på väggen eller placeras fristående i rummet.

Hur inreder du din balkong?

Vilken är din favoritstil? Hur skulle du vilja inreda din balkong om du fick drömma helt fritt? Börja med att lägga ett vackert trägolv som är betsat i en mörkare färg för känslan av ett uterum. På trägolvet placerar du en matta i exempelvis turkos färg. Vi går på medelhavsstilen och fortsätter med mörkbetsade utemöbler, rotting och bambu. På dessa gott om kuddar för mysighetens skull. För att göra balkongen mer privat fäster du härligt böljande gardiner som även de kan hänga ute året om tack vare din investering i balkonginglasning. Pricken över i är levande växter och ljuslyktor. På sommaren kan din balkong bli till ett växthus för goda grönsaker och bär. Tänk dig att kunna kliva ut på balkongen och plocka alla ingredienser till salladen eller en somrig jordgubbspaj.

En större investering tillsammans

Ofta sker en balkonginglasningen gemensamt för alla medlemmar i en bostadsrättsförening. De som väljer att göra investeringen gör den samtidigt så firman som ger erbjudandet kan jobba på samma plats under en sammanhållen period. För estetiken i föreningen bör ni ha gemensamma val av utförande på glaset. Det går att välja vanliga glasrutor men du kan även välja täckta, frostade eller färgade glas. Väljer ni i föreningen att sätta färgade glas kan ni antingen göra det enhetligt eller välja att skapa en effekt på fasaden genom att göra varannan eller annan planering av färgerna.

25 Aug 2020

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.