Bostadsanpassning i Stockholm istället för flytt

När olyckan har hänt och man inte längre är rörlig och tar trappan i några raska kliv, är det bra att bostadsanpassning i Stockholm finns. Med moderna hjälpmedel underlättar man boendet.

Trivs man med sin bostad, sina grannar och hela omgivningen, vill man inte tvingas till att flytta därifrån bara för att man får rörelseproblem. Antingen det beror på sjukdom eller olyckshändelse vill man försöka att bo kvar och hoppas på en bra rehabilitering. Med hjälpmedel som handtag i badrummet, hissar, ramper och annan bostadsanpassning i Stockholm behöver du inte flytta.

Bostadsanpassning är bra för alla åldrar

När man blir äldre kan man lätt bryta ett ben, bli yr eller få sämre balans. För den som bor själv är det förstås besvärligt att klara allt det vardagliga och praktiska, men med hjälpmedel och bostadsanpassning ges man en möjlighet att kunna bo kvar och ta hand om sig själv. Om man inte bor ensam, är det också en stor avlastning för den övriga familjen att det exempelvis finns speciella anordningar för toaletten och duschen.

Man kan göra det mer lättskött hemma genom att till exempel ta bort lösa mattor. Trösklar tas bort, och kranar byts ut mot enkla och lättmanövrerade modeller. I köket kan du fälla ner hyllor så att du lätt kommer åt kryddor och annat, om du har svårt att resa dig upp. Ta vara på dina möjligheter och kontakta ett företag som är specialister på bostadsanpassning, så får du förslag som passar i just din individuella situation.

9 Mar 2022

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.