Brandskydd begränsar elden

En oönskad uppkommen eld ska hållas på plats. För att förhindra att eld och brandrök inte ska sprida sig, ska din fastighet ha ett genomtänkt brandskydd.

Allt sedan stenåldern har elden varit människans bästa vän. Hur skulle maten annars ha kunnat tillredas? Men elden ska behandlas med kärlek och stor omtanke. Om den sprider sig kan den bli till fiende som slukar egendom och människoliv inom loppet av några minuter.

Idag förser vi moderna fastigheter med brandskydd som successivt utvecklats baserade på erfarenheter från den hårda verkligheten i form av katastrofala bränder. I fastigheterna bygger vi in passiva brandskydd men om olyckan ändå är framme ska det finnas aktiva brandskydd med bland annat släckutrustning.

Passiva och aktiva brandskydd

I din roll som byggchef i ett större fastighetsbolag har du ansvar för att husen byggs med brandskydd. Bolaget bygger i första hand hyreslägenheter men i husets nedre botten och i källare finns förenings- och fritidslokaler. Varje enskild lägenhet utgör en brandcell och en uppkommen brand ska inte spridas till trapphus eller intilliggande lägenheter. Men hur lätt är det inte att någon glömmer att slå av en kaffekokare och inte heller stänger dörren i lokalerna på bottenplanet?

I dina nya byggprojekt anlitar du ett företag som har brandingenjörer med kunnande om brandskydd. De ser till att dina hus förses med förebyggande brandskydd som brandtätning, brandskyddsmålning och brandisolering. Men en brand kan ändå uppstå. Av det skälet ska det finnas brandsläckare på strategiska ställen. Dessutom ska det bland annat finnas nödskyltar och brand- och utrymningslarm.

Ta reda på mer om brandskydd genom att besöka www.brandskydd.nu.

11 Aug 2023

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.