Certifierad OVK-besiktning i Stockholm

En bra ventilation är ett måste både i små hus och stora fastigheter. Genom att göra en OVK-besiktning i Stockholm får man reda på hur ventilationen fungerar.

En bra och tillfredsställande ventilation håller huset friskt och motverkar fukt- och mögelskador. Men en bra ventilation är också viktigt för alla de som vistas i fastigheten. Dålig luft kan leda till sjukdom och allergier men orsakar även trötthet. Men bra inomhusluft är också inskrivet i lagen och det gäller att man följer de riktlinjer som är uppsatta.

Det är fastighetsägaren som bär ansvaret för att se till att ventilationen fungerar som den ska och är tillfredsställande. Men att själv kontrollera och godkänna inomhusklimatet är inte tillåtet utan man måste anlita en certifierad besiktningsman och göra en OVK-besiktning, i alla fall om man har en större fastighet. Det är bara en- och tvåbostadshus med självdragssystem som är undantagna från bestämmelsen.

Spara pengar genom att göra en OVK-besiktning

Har det blivit dags att göra en obligatorisk ventilationskontroll i Stockholm? Ta då hjälp av en certifierad besiktningsman. Hur ofta man behöver utföra en OVK-besiktning beror på vilken typ av byggnad det är men normalt är det vart tredje till sjätte år. Skulle man få någon anmärkning på ventilationssystemet måste detta åtgärdas så fort som möjligt. Förutom att ventilationssystemet kontrolleras får man även förslag på förbättringar man kan göra för att öka luftkvaliteten.

Man får även veta hur man kan minska energiåtgången i fastigheten utan att försämra inomhusklimatet. Intyget man får då man utför en OVK-besiktning ska sedan sättas upp väl synligt i byggnaden så att alla som vistas där kan ta del av det.

17 Jan 2023

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.