Därför måste ni fixa en underhållsplan för er BRF

En korrekt utförd underhållsplan är helt nödvändigt för alla Sveriges BRF. I alla fall om någon tänkt sälja lägenhet i föreningen den närmast kommande tiden.

Om din bostadsrättsförening inte har upprättat en ordentlig underhållsplan har ni ingen som helst koll på föreningens ekonomiska situation under de närmaste åren. När som helst kan det komma en obehaglig överraskning i form av ett läckande tak eller trasig värmepanna.

Ni har alltså allt att vinna på att göra en ordentlig besiktning av fastigheten, och skriva upp vad som behöver göras under kommande säsonger. Särskilt viktigt är detta om någon av de boende har tänkt att sälja sin lägenhet under den närmsta tiden, vilket sannolikt är fallet. Bostadsmarknaden i alla svenska städer är mycket rörlig just nu.

Bristfällig underhållsplan för en BRF skrämmer bort köpare och mäklare

Att det finns en underhållsplan för BRF klar när en lägenhet läggs ut till försäljning är otroligt viktigt. Faktiskt helt nödvändigt, med tanke på att det finns en hel del regler och lagar vad gäller fastigheter som ni i föreningen måste förhålla er till. Att inte ha en underhållsplan klar kan faktiskt göra att en mäklare avböjer att ta sig an arbetet med att sälja en lägenhet.

Det är helt enkelt så att ni inte har en särskilt attraktiv fastighet utan en underhållsplan. Om inte annat sänder en bristfällig underhållsplan ut dåliga signaler vad gäller hur styrelsen sköter föreningen. Som köpare riskbedömer man ofta köpet innan man börjar buda, och underhållsplanen är en viktig del i den bedömningen.

18 Jul 2022

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.