Detta bör du göra när du ska sälja

Ska du sälja ditt hus, eller lägenhet i Stockholm finns det några saker du bör tänka på innan allt är klappat och klart och du kan flytta ur för att senare flytta in i en ny bostad. Bland det först du bör göra är att titta kritiskt på din bostad. Finns det saker, eller hela rum som behöver renoveras innan du kan lägga ut den till visning och försäljning? Om du har flagande tapet, flagnad färg i dörrar, lister, karmar eller på väggar bör du åtgärda det. Det är sådant som kan sänka priset på din bostad. Den som tänker sig köpa bostaden kan vilja renovera om och räknar med det i priset som de är villiga att ge för bostaden. Samma sak gäller då det kommer till vitvaror och stora kapitalutlägg för ny kamin, eller värmepanna, element och sådant som kan medföra stora kostnader.

Städa

När du har renoverat klart bör du sedan städa. Detta är väldigt viktigt. Du bör dessutom städa mer än vad du gör i normala fall. Du bör plocka bort alla personliga saker, fotografier, vissa tavlor och ersätta sakerna med opersonliga ting; krukor med gröna växter, vaser med friska blommor, ljuslyktor, fruktfat och så vidare. Har du någon fläck på mattan, bör du byta ut den.

Inreda

När du inreder bör du använda dig av neutrala färger. Även om du tycker att vissa färger är snygga, är det inte alla som delar din smak. Det viktiga här är nämligen att de som kommer på visning, och som ser dina bilder på nätet, ska kunna föreställa sig bostaden som sin. De ska kunna tänka sig bo där och fylla lägenheten med sina saker. Det är därför det är viktigt att avlägsna personliga saker som talar om att det är ni som bor där.

Anlita homestylist?

Tycker du att det är svårt, detta med inredning, kan du anlita en professionell homestylist. Då vet du att du får garanterat snygga bilder att lägga upp för försäljning eller om du anlitar en mäklare, får denne snygga bilder. Att anlita en professionell mäklare har många fördelar. Dels tar hen hand om allt som har med hela försäljningsprocessen att göra. Det är då allt som har med att lägga upp bostaden till försäljning, mäklaren kan ge tips på vilket pris du bör förvänta dig för bostaden. Dessutom har den ofta ett stort nätverk, och känner kanske till fler kunder som letar efter bostäder i samma område.

Sedan tar en sådan mäklare hand om allt som har med visning att göra. Att ha sin egen bostadsvisning kan vara ganska påfrestande då okända ska komma hem och nypa i tapeter, granska kök och badrum och kritiskt granska allt från källare till vind.

Ha is i magen i alla affärer

Det kan också vara svårt vid en budgivning, då de potentiella köparna kan klaga på olika saker för att försöka pressa ner priset. Då gäller det att ha is i magen och inte ta illa vid sig, och se det hela affärsmässigt. På så sätt kan det vara ett stöd att ha tillgång till en mäklare som sköter hela processen. När du väl fått en köpare, är det en hel del när det kommer till kontraktsskrivning. Här gäller det att känna till vad som gäller i olika situationer – i vilka situationer kan köparen dra sig ur? Vad gäller om de hittar fel i huset, som ni är oense om? Det är några saker som en mäklare kan hjälpa till med och vara ett stöd.

7 Feb 2018

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.