Fastighetsboxar skonar brevbärarnas ryggar

Går du i tankar kring att skaffa en fastighetsbox? Det finns många olika modeller och lösningar att välja mellan, så att du kan välja något som passar dig.

Upplever du att du hör ljud från ditt trapphus genom brevinkastet? Letar sig kall och dålig luft in i din lägenhet? Då kan det var dags att skaffa en fastighetsbox. Du har säkert sett boxarna, även om du inte vet vad de heter. Fastighetsboxar är mycket populära idag och installeras i princip alltid i nybyggda fastigheter.

En fastighetsbox är en box som vanligtvis återfinns i fastighetens trapphus eller entré. Där kan post, brev och paket lämnas av posten och hämtas av mottagaren. Det är ofta i form av ett brevinkast, fast du slipper hål i dörren. Boxarna underlättar även brevbärarnas arbete. Du slipper också att störas av att en brevbärare springer i trapporna eller ockuperar hissen.

Fastighetsboxar ökar säkerheten

Vanliga dörrar med brevinkast kan släppa in både kyla, dålig luft och oljud. De är inte heller bra ur en brandsynpunkt. Genom att skaffa en fastighetsbox kan du byta till en säkerhetsdörr till din bostad. Brevbäraren behöver inte längre tillgång till din dörr, eftersom posten kan lämnas i boxen.

Din post förvaras tryggt och säkert i boxen, tills du väljer att hämta den. Det finns flera olika säkerhetslösningar att välja mellan. Du kan exempelvis öppna din box med hjälp av en nyckel, eller en kod. Lika säkert som när posten hamnade i din hall, med enda skillnaden att du slipper trampa på kuvert och snubbla över tidningar.

22 Mar 2023

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.