Fönster med extra funktioner

Vilka funktioner finns det hos fönster idag? Är alla fönster likadana eller finns det fönster som har någon extra egenskap? Här kommer fakta gällande fönster.

En gång i tiden fanns det i stort sett två olika typer av fönster: de som var fasta och de som gick att öppna åt sidan. Dessa fönster var i glas med en ram av trä. Men idag finns det en stor mängd olika typer av fönster gällande material, ramens material och funktioner.

Man kan välja att montera ett fönster som är gjort av plexiglas, eller någon annan typ av gjutet material. Och det finns fönster som har ramar i plast eller metall. Öppna dem kan man göra genom att tippa dem, vrida dem och alla möjliga kombinationer. Det finns till och med de fönster som man kallar för underhållsfria.

Specialfönster som skydd

Att ett fönster kan vara skottsäkert har troligen de flesta hört talas om. Dessa fönster använder man ofta i bilar, för att skydda bilens resenärer. Men att det även finns fönster som skyddar mot brand, kanske är lite mindre känt. Även om dessa brandklassade fönster numera används mer och mer frekvent.

Vad innebär det då att ett fönster är brandklassat? Och vem kan vilja ha ett sådant fönster? Jo, eftersom det är syre som får bränder att öka så gör ett brandklassat fönster att en brand inte ökar så explosivt. Det gör även att branden kan hållas längre inom den brinnande lokalen och inte sprider sig lika fort till angränsande hus, eller lokaler.

19 Oct 2022

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.