Gör en rörinspektion innan du köper nytt hus

Funderar du på ett köp av en bostad; ett vackert och charmigt hus? Eller en bostad i innerstan i Stockholm? Du vet väl att som köpare har man ett stort ansvar att ta reda på så mycket du bara kan innan du köper det. Ju mer du vet om bostaden desto bättre är du sedan rustad inför när du sedan tar över den nya bostaden. Enligt lagen har man som köpare ansvar att ta reda på hur bostaden är, om det finns brister som behöver åtgärdas. En säljare är därför skyldig att tillåta besiktningar och eventuella rörinspektioner av bostaden innan den går till ett verkligt köp.

Så går en rörinspektion till

Om man misstänker att bostaden har gamla rör, eller vet att det är länge sedan stammarna byttes, kan man få göra en rörinspektion innan man bestämmer sig slutligen för att köpa bostaden. En säljare kan inte neka till att få göra en sådan sak. Ser man till exempel att det absolut behöver bytas rör i bostaden kan man pruta på priset, då ett stambyte kostar en hel del att göra. Antingen kan säljaren erbjuda sig att byta ut dem, eller så gör köparen det, men med reducerat pris på bostaden. Dessutom är det en trygghet för den som ska köpa bostaden att känna till vad som behöver renoveras inom kort.

1. Man ringer en VVS-firma som gör rörinspektioiner

2. Ett VVS-företag kommer ut till bostaden i fråga och för in mini-kameror så att man kan se hur det ser ut i rören.

3. VVS-företaget dokumenterar allt som visar sig finnas i rören.

4. Den som beställt rörinspektionen får alla dokument digitalt.

5. Den firma som eventuellt ska åtgärda de brister och eventuella skador som kan finnas på rören får råd och dokument om vad som behöver åtgärdas.

6. Du som kund får fatta det slutliga beslutet om rören ska åtgärdas eller ej.

Anlita en VVS-firma i Stockholm

Det finns drygt 1000-tals rörmokare i Stockholm. Alla jobbar inte likadant, anlita därför någon som är specialist på rörinspektioner och har gjort hundratals sådana. De är erfarna och har ett särskilt tränat öga för vad de ser nere i rören. De vet vad som behöver göras, hur omfattande åtgärderna bör vara och vad som kan göras. De kan ge råd till det VVS-företag som sedan anlitas för att antingen byta ut rören, laga rören och se till att det inte blir något stopp i avlopp.

11 Oct 2018

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.