Hyr en större bil vid en flytt

Onödiga, tidskrävande moment då man ska flytta gör nästan alltid att en flytt tar längre tid än vad man från början har tänkt sig. Det kan här handla om att man väljer fel sorts kartonger, att man packar på fel sätt eller att man överhuvudtaget inte packat alls. Det viktigaste med en flytt är att man snabbt ska komma på plats i det nya boendet och att man därför också måste ta sig till att förbereda bättre. Pack allting under veckan, se till att fordonsfrågan är löst och se till att de personer du involverat i din flytt verkligen dyker upp. Då vi ändå är inne på transportfrågan – se till att välja rätt storlek och betala hellre några extra kronor för en större än för att hyra en liten caddie-modell nere på den lokala bensinstationen.

De flesta mackar har större modeller tillgängliga om man bara är ute i god tid och om man försöker boka några veckor i förväg. Skulle de inte ha det så kan man ofta kontakta en flyttfirma och se hur tillgängligheten bland deras fordon ser ut. Det blir lite dyrare än att hyra bil på en mack – men det kommer definitivt att vara värt det i slutändan. Detta kan lätt förklaras genom både komfort och en hög bensinkostnad.

Tar vi de komfortabla skälen så är det naturligt att det är skönare för både dig och den bärhjälp du anlitat att slippa åka flera gånger och om vi ser ur bensinkostnaden så blir ju även den lägre – naturligtvis – om du åker en gång istället för flera stycken. Det spelar alltså egentligen ingen roll om du förberett din flytt på ett minutiöst sätt genom att packa allting och engagerat dina vänner -  har du fel sorts bil så kommer din flytt ändå att bli mer krävande och ta betydligt längre tid än du räknat med.

Förberedelse är A & O i en flytt

I din förberedelse ska alltså även hyra av en större bil ligga och måste du alltså vara ute i god tid för att få denna till ett så billigt pris som möjligt. Ska du flytta under exempelvis en lördag så se till att ringa runt och leta efter tillgängliga bilar ungefär tre veckor innan flytten ska äga rum. Börja packa under veckan och se till att alla kartonger är placerade på ett lättillgängligt sätt då det är dags att börja bära. Förbered och ligg steget före – endats då kommer din flytt att ske på bästa sätt.

Dock – för att hyra och framföra dessa större fordon kan det ibland krävas ett visst sort körkort. Se till att någon i ditt gäng har ett sådant.

9 Mar 2017

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.