Lär dig av en flyttfirma

Har du flyttat så har du förmodligen då allt är klart slagit dig ner i soffan, slagit dig för pannan och tänkt tanken – aldrig mer. Det många inte inser är att en flytt är något som är oerhört påfrestande och detta både mentalt och fysiskt. Därmed inte sagt att man inte ska kunna flytta på ett bättre sätt och ta lärdom av de misstag man begått och göra allting bättre nästa gång man flyttar.

Vilka fel är det då som privatpersoner brukar begå vid en flytt och vad är det du ska tänka på inför en sådan? Vi tänkte rada upp några typiska exempel på misstag och vi tänkte istället se till hur en flyttfirma jobbar. För; vilka kan egentligen mer om en flytt och varifrån kan man på ett bättre sätt hitta råd än från en professionell flyttfirma?

Vi kan säga att det är du som ska flytta och att du ska göra detta från en lägenhet i Stockholm till en villa i Bromma och att dessa punkter kan göra processen lite smidigare. Kort sagt; så här skulle en flyttfirma jobba om du anlitat dem för flytten till Bromma:

  • Bär mindre. Det är lätt att bära för mycket och här finns det vanliga problemet då man samlas med sina kompisar – man vill visa sig stark. Kort och gott – alla som ska hjälpa dig vid flytten till Bromma kommer att vara vänner och släkt och ingen vill visa sig svag eller trött. En kartong blir tre och ingen har en tanke på skaderisken. Ett ryggskott brukar vara en läropeng för att inse att man tjänar på att gå en sväng extra istället för att bära allt på en gång. Släpp prestigen; en flyttfirma jobbar metodiskt och utan att, så att säga, visa sig på styva linan.
  • Hyr ett större fordon. Gemensamt mellan alla flyttföretag är att de använder sig av stora fordon och det är något du ska ta till dig. Du ska således undvika att hyra ett släp om detta inte är absolut nödvändigt. Här gäller det motsatta mot punkten ovan; Du vill få plats med så mycket som möjligt och slippa åka från Stockholm till Bromma mer än nödvändigt. Nyckelord? Var ute i god tid; större fordon växer inte på träd.
  • Packa rätt. Köp rejäla kartonger och fyll dessa till ungefär tre fjärdedelar och med saker efter varje rum. Det vill säga; badrumsartiklar i en kartong, porslin och köksgeråd i en annan och böcker, skivor och filmer i en tredje. Det kommer att underlätta för dig då du väl är på plats i Bromma och ska packa upp alla dina saker. Märk kartongerna tydligt, med stora bokstäver och på varje sida.

Här kan du läsa mer om de olika tjänster en flyttfirma erbjuder.

27 Jan 2017

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.