Mäklare eller inte för försäljning i Kumla?

Äger du ett hus i Kumla, men som du har planer på att sälja? Då kanske du funderar på om du ska anlita en mäklare eller fixa försäljningen på egen hand?

Ska du sälja ditt hus? Velar du mellan att ta hjälp av en mäklare eller att ordna med försäljningen själv? För de allra flesta är då rådet enkelt: anlita en mäklare. Om du nu inte själv är mäklare så har den några års försprång i utbildning. Och det hjälper en hel del.

Utbildning och erfarenhet är viktigt. Därmed kan mäklaren alla de snåriga juridiska aspekterna. De som man måste ha koll på vid en husförsäljning. De har dessutom oftast ett stort kontaktnät och vet hur man ska locka köpare.

Att delvis anlita en mäklare

Ett annat starkt argument för att anlita en mäklare är att du kommer tjäna mer pengar på försäljningen. Detta visar statistiken. Så även om mäklaren kostar i form av arvode, tjänar du ändå på det i slutändan.

Men om du nu redan har någon som vill köpa ditt Kumla-hus, och du har fått ett bud som du är nöjd med? Är det inte läge att strunta i mäklaren då? Jo, kanske. Men visste du, att du kan välja att anlita mäklaren enbart för själva kontraktskrivandet. Då betalar du ett mycket mindre arvode, men slipper att ta den juridiska biten. Om du bestämt dig för en mäklare så hittar du en enkelt med en snabb googling på “mäklare i Kumla”. Lycka till, oavsett vilket du väljer!

19 May 2022

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.