Några tips inför flytten

Har ni sålt eller kanske köpt ett hus och nu är det snart dags för flytten? Då kommer ni att ha en hel del att tänka på och planera. Här följer några tips som kanske kan hjälpa inför kommande flytt.

Många tänker att de ska klara flytten själva, och visst kan man spara pengar genom att flytta själv. Är man ung och ännu inte har hunnit samla på sig så mycket saker kan det verkligen vara värt det. Har man däremot familj och barn eller bara en hel del ägodelar så gör man bäst i att hyra in hjälp med antingen hela eller delar av flytten. Idag kan man dessutom nyttja det så kallade RUT-avdraget på själva arbetskostnaden vid en flytt, så det behöver inte bli så fasligt dyrt. Att fylla lådor med sådant som man sedan kommer att göra sig av med på den nya adressen är bara dumt och blir en onödig kostnad. Rensa därför och lämna saker till återvinning, skänk bort, eller sälj.

Få hjälp med packningen

En flyttfirma kan även hjälpa till att packa och är proffs på att emballera ömtåliga saker och placera dem rätt i flyttkartonger så att de med säkerhet kommer fram hela till den nya adressen. Vill man ändå packa själv så kan man låna begagnade flyttlådor hos flyttfirman för att slippa avsätta tid för att själv jaga rätt på det. Givetvis finns det även nya flyttkartonger till salu hos flyttfirman, liksom olika slags material att emballera med. När man har packat en kartong kan det vara bra att utanpå skriva vad den innehåller och i vilket rum den ska placeras på den nya adressen. Viktiga papper och extra värdefulla saker som exempelvis smycken ska man inte packa ner utan i stället lägga i en väska och själv ta med sig.

Boka flyttfirma i god tid

Har man fast telefon eller bredband som ska flyttas gör man bäst i att meddela detta i god tid då det ibland kan ta flera dagar eller mer med en överföring. Glöm ej heller att begära en extra avläsning av elmätaren, gasen och kanske vattnet, och tala om att ni ska flytta. En adressändring gör man enklast vi skatteverkets hemsida men det kan vara bra att även beställa eftersändning av post. Boka också flyttfirma i god tid då de bästa firmorna blir uppbokade snabbt. Fråga vänner och familj om rekommendationer på bra flyttfirmor och bestäm ett fast pris med firman. Läs mer om flyttfirma på denna webbsida: https://www.flyttfirmasolna.se/

21 Sep 2020

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.