När du vill vara säker på ditt köp

Funderar du på att slå till och köpa din första bostad? Du vet väl att som köpare gäller det att inte riskera att köpa fel bostad? Med fel bostad menar vi en bostad som är full med problem; det finns fuktskador i bostaden. Det finns dolda fel och rör som läcker och orsakar stora skador. Det kan även vara så om man är på väg att sälja en bostad, att man vill säkerställa att man får ut det pris som man vill ta för huset eller lägenheten som du vill sälja. Har du då till exempel gjort en husbesiktning, ja, då vet du att du kan trycka på att det inte finns något fel på huset, att allt är precis som du säger att det är. Med en överlåtelsebesiktning och papper på det, då kan du bevisa för dina eventuella köpare att det är ett hus som är värd vartenda öre som de funderar på att lägga på huset. Eller så kan din mäklare visa på det.

En husbesiktning kostar inte mycket

En husbesiktning kostar inte särskilt mycket, inte om man jämför med att behöva renovera en hel villa. Skulle det visa sig att ditt hus har en skada som behöver åtgärdas på en gång, ja då kan det kosta flera hundratusentals kronor att åtgärda. Då är 5.000-6.000 kronor en droppe i det havet. En husbesiktning ger svar svart på vitt. Vad är huset egentligen värt? Gör man en husbesiktning behöver man inte tvivla på om huset är bra eller inte. Då vet man vad huset är värt och kan inte motsäga det, om man vet att det till exempel inte är något som är fel på huset.

Frågor om fukt, asbest eller radon får svar

Låter man ett företag göra en husbesiktning kan man få svar på alla tvivel om det finns radon i huset, om det finns asbest i det eller om det är drabbat av fukt. Det kan finnas tvivel om att det finns PVC som är skadligt i huset. Har man få gjort en husbesiktning kan man få slut på tvivlet. Vissa kan använda sådana tvivel till att pressa ner priserna. Då kan säljaren säga att man har gjort en husbesiktning och tysta sådana tvivel. Gör man en husbesiktning görs en noggrann utreding om huset. De som är utbildade för detta går då igenom hela huset och mäter radon- och asbesthalter eller om det finns fukt i det. Här kan du läsa mer om husbesiktningar.

12 Apr 2019

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.