Om människor hade kunnat fälla träd som bävrar

I Enköping har man en sak gemensamt med bävrar. Man gillar att fälla träd, och man är bra på det. Men eftersom människor och bävrar har olika förutsättningar skiljer sig metoderna en hel del åt.

När människor fäller träd använder man kraftiga redskap som till exempel sågar eller yxor. Inte sällan motorsågar dessutom. Hade du frågat en bäver så hade de nog ansett att det var fusk. Bävern använder som du vet sina egna tänder för att fälla träd. Det borde människorna också göra. Kan du föreställa dig det?

Tänk på en stad där man sysslar mycket med trädfällning. Till exempel Enköping. De kanske är så framgångsrika inom trädfällning där för att invånarna har enormt stora och starka framtänder. Precis som bävrar. Enköpingsborna kanske älskar att sätta tänderna i träden för att se dem falla till marken. Det vore någonting helt annat än att använda fuskverktyg som såg eller yxa.

Trädfällning med tänder eller verktyg?

Jämförelsen mellan människor och bävrar är ett roligt sidospår när man pratar om trädfällning i Enköping. Men faktum är att likheterna är väldigt få. Genforskningen behöver komma lite längre innan människan släpper verktygen helt.

Först när vi kan välja att föda barn med bävertänder kan man börja resonera annorlunda. Det är bättre att låta bävrarna vara och fokusera på hur vi människor fäller träd bäst. Utan tänder, men med verktyg. Annars får Enköpingsborna lära sig samarbeta med bävrarna. Men det är väl tveksamt om det är lättare.

22 Aug 2021

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.