Planerar du för en badrumsrenovering?

De två rum som är vanligast förekommande gällande renoveringar handlar om badrum och kök. Dessa två rum har några gemensamma nämnare och en av dessa handlar om att man vid en renovering kommer att komma i kontakt med både elektricitet och vatten. Det gör att man bör ta hjälp och anlita ett professionellt företag som sköter dessa detaljer. Vid el så är det ett måste.

Ska du sätta in golvvärme vid en badrumsrenovering eller sätta spotlights i taket så måste detta utföras av en behörig elektriker – annars bryter du mot lagen. Gällande vatten så är det inget måste att anlita en rörmokare, men sett till risken som finns i att vattenskador kan komma av ett icke-fackmannamässigt jobb så är en sådan att rekommendera.

Idag har vi ofta större behov av yta än vad som förr var fallet. En badrumsrenovering i en femtiotals-lägenhet i Årsta kräver mer omsorg och större expertis än vad en “vanlig” badrumsrenovering gör

Vi ska även peka på en annan gemensam nämnare mellan badrum och kök och här kan vi utgår från en lägenhet i Årsta i Stockholm. Det är nämligen troligt att en fastighet i denna förort är byggd under femtio- eller sextiotalet och att lägenheten i och med detta har lite speciell planlösning. Det är den gemensamma nämnaren mellan köket och badrummet: våra behov har kommit att förändras och vi vill till mångt och mycket ha större ytor idag än vad vi förr vill.

En lägenhet i Årsta kan alltså ha ett mindre kök och ett mindre badrum; något som gör en renovering mer känslig och som nästan uteslutande kräver expertkunskap (och godkännande från styrelsen samt eventuellt också ett bygglov).

Bygga ut badrummet i Årsta kräver expertis

Vi kan säga att du äger en lägenhet i Årsta, på Årstavägen där fastigheterna byggdes under tidigt sextiotal. Det badrum du har är mindre och du vill ha ett större då du – och din familj har behov av ett sådant. Det som måste ske är alltså att du bygger ut badrummet i samband med din badrumsrenovering och att en del av hallen (eller någon annan del av bostaden som har anslutning till badrummet) kommer att få stryka på foten.

Här bör du anlita ett företag som A) har vana av att utföra en sådan typ av badrumsrenovering och B) har vana av att jobba med tidstypiska detaljer. Det senare förklaras av att du inte vill förändra för mycket. I en så pass charmig lägenhet så måste man vara varsam vid renoveringar. Modernt visst – men utan att det hela blir för extremt. Det är även en lärdom att ta fasta på vid en vidareförsäljning. Ett toppmodernt badrum kan – om det skär sig mot hur övriga bostaden ser ut – snarare stjälpa än att ge det högre slutpris man vill komma åt.

Det finns företag som erbjuder hjälp från start till mål vid en badrumsrenovering och just den initiala fasen är den viktig; själva planeringen av hur badrummet ska se ut, vilket material man ska välja samt hur exempelvis möbler och övrig inredning ska planeras för att smälta in.

I och med att rot-avdraget finns och att du kan dra av 30 procent av den totala arbetskostnaden för din badrumsrenovering (med ett årligt tak på 50.000 kronor) så tycker vi definitivt att du ska ta hjälp och detta redan från den inledande planeringen. Du kommer att få ett fräscht, modernt och – för våra nya behov – anpassat badrum i Årsta. Allt detta gäller även vid en köksrenovering. Fortsätt läsa mer om badrumsrenovering i Årsta på: http://www.badrumsrenoveringårsta.se.

1 Mar 2018

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.