Psykologi för att få bostaden såld

Ska du sälja din bostad? Har ni hittat en bostad som ni vill flytta in i? Det är många saker som ska hända innan ni kan flytta in i drömbostaden. Det ska budas på lägenhet eller villa. Sedan ska det skrivas avtal, boka flyttbil, packa – och sedan ska man rengöra hela bostaden innan man kan flytta in i drömbostaden.

Dina spekulanter vill föreställa sig bostaden som sin

Den som någon gång har varit med om både visning och budgivning, vet att det är mycket psykologi inblandat innan hela affären är i land. Det ska vara rent när man visar lägenheten, eller villan. Helst ska det vara homestylad för att få just de köpare som man önskar. Varför kan man tycka? Det viktigaste när man visar en lägenhet är att locka spekulanterna att tänka sig vilja bo i bostaden. Då måste man möblera med attraktiva möbler, inredning och prylar. Bostaden bör påminna så lite som möjligt om att det redan bor någon där. Spekulanterna ska kunna tänka sig in i miljön.

Därför behövs en mix av anonymitet och samtidigt attraktiva saker i bostaden. För att få till det bör man därför städa undan allt som påminner om de tidigare ägarna, samtidigt som man inreder med snygg möbler och material. Har ni sett på många bostadsannonser, ser ni att de flesta påminner om varandra. De ser ut som möbelannonser i en ikeakatalog. Och de gör helt rätt. Bostäderna måste ha en lagom anonymitet och vara lagom attraktiva.

Dags att packa alla saker

Har du redan städat undan dina saker, kan du lika bra fortsätta packa dina saker i flyttlådor. De ska ändå flyttas på flyttdagen. Har du svårt att välja en städfirma som kan ta hand om din städning både inför visningen och sedan inför flytten kan du alltid alltid leta på nätet. I så fall googlar du flyttstädning Gävle, om det nu är där du bor. Annars skriver du din ort där du bor i sökfältet. Du bör då få flera flyttstädfirmor föreslagna för dig som arbetar nära dig. Begär efter det en offert från det företag som verkar bra. För flyttstädning kan du få göra RUT-avdrag, men inte för själva flytthjälpen. Därför kan du gott och väl anlita en städfirma för att få det städat. Det är en otrolig hjälp när det är så pass mycket arbete med själva flytten. En professionell städfirma rengöra hela villan eller lägenheten från golv till tak. Då rengör de alla rum, kök och badrum. Du bör komma överens med dem om du även vill få balkong, trädgård och altan städad av dem.

19 Mar 2018

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.