Rekrytering av mäklare i Stockholm

Vad krävs av en bra mäklare? Ja, så klart en stor kunskap om bostadsmarknaden, samt vetskap om hur man kan och ska värdera bostäder utifrån parametrar som läge, renoveringsbehov, konjunktur och så vidare. En mäklare måste dessutom vara kunnig inom områden som juridik, avtal och ekonomi. I Fastighetsmäklarprogrammet ingår till exempel civilrätt, fastighetsrätt, skatterätt, byggnadsteknik, fastighetsvärdering och så vidare.

Men för att bli en bra mäklare krävs också att man är en bra försäljare. En bra försäljare är en person som utstrålar trovärdighet och kunskap. Man ska vara bra på att läsa av människor, vara nyfiken, empatisk och ha en genuin vilja att hjälpa människor att göra en bra affär, och det gäller både gentemot den som säljer och den som köper bostaden. En bra mäklare har så klart som mål att få ett så högt pris som möjligt för objektet, men utan att köparen ska känna sig lurad i efterhand. Eftersom mäklare nästan enbart jobbar utifrån provision krävs alltså att man har en väl utvecklad känsla för vad som är rätt och fel när det kommer till fastighetsaffärer.

Hur får man tag i en bra mäklare?

Det är många som vill bli mäklare i Stockholm idag. Bland unga finns en bild av mäklarbranschen som något av en guldgruva, och naturligtvis finns risken att många unga människor söker sig till yrket av ”fel” orsaker, det vill säga att man enbart vill tjäna mängder med pengar på kort tid. Inget fel i att vilja tjäna pengar, men för att bli en bra mäklare krävs att man har fler drivkrafter än så.

När man driver en mäklarbyrå vill man ha anställda som representerar företaget på ett trovärdigt sätt. En mäklarbyrå är ingen dagslända, utan ett företag som kanske funnits och kommer att finnas under lång tid. Att bara knyta till sig mäklare som tänker sig en kort och intensiv tid i mäklarbranschens för att tjäna snabba pengar och sedan dra sig tillbaka är i längden skadligt för en mäklarfirma, även om affärerna kanske går bra under en kort period. Ett bra sätt att få tag i en duktig mäklare är att vända sig till en rekryteringsfirma i Stockholm.

Rekrytering i Stockholm

Det finns flera firmor i Stockholm som erbjuder rekrytering av försäljare och mäklare. Hos en rekryteringsfirma får man hjälp med att hitta ett urval av lämpliga kandidater genom att rekryteringsföretaget intervjuar och analyserar en stor mängd personer. Ett modernt rekryteringsföretag använder sig av avancerade och sofistikerade analysverktyg för att säkra kvalitet hos kandidaterna. När urvalet är nere på en handfull personer kan mäklarföretaget själva ta över intervjuandet och välja den person de tycker verkar bäst lämpad för uppdraget.

Att anlita hjälp med rekrytering av mäklare i Stockholm är således en mycket bra väg att gå om man verkligen vill hitta en mäklare som har de egenskaper man är ute efter.

Här kan du läsa mer om rekrytering: https://www.rekryteringstockholm.biz/

3 Apr 2019

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.