Renovera lägenhet i Stockholm

Att renovera en lägenhet i Stockholm kan vara mycket jobb och planering. Men med rätt renovering kan det öka trivseln och även öka fastighetsvärdet rejält.

Lea och Lars börjar närma sig sin pension och har flyttat en hel del under sina liv. De har provat livet på landet med hästar och höns och även tillbringat några år i en villa på Lidingö. Allt för att skapa boenden som passat med deras arbeten och barnens intressen.

Men nu när pensionsåldern ligger i faggorna har de bara sig själva att ta hand om. Därför satte de sig ner en lördagseftermiddag och gick igenom hur de vill leva sina liv framöver. Lars berättade hur viktigt det är för honom med närheten till restauranger och kulturliv. Och Lea höll med, men vill även ha nära till naturen och vatten.

De tar därför fram datorn och börjar gå igenom vilka områden de kan tänka sig att bo i och vilka lägenheter som finns där. Det är då som de inser att det är en god idé att välja en lägenhet som de kan renovera. Dels för att få ner priset och dels för att de ska kunna få ett boende som är helt i deras egen smak.

Klokt att renovera sin lägenhet

Tack vare att paret har lite pengar undanstoppade så kan de gå stort in när det gäller att renovera sin nya lägenhet i Stockholm. Men för att göra det klokt så tar de kontakt med experter på lägenhetsrenovering. Dels för att få en lägenhet som kommer öka i värde i och med renoveringen, och för att få precis det de önskar sig.

Under den första fasen ger de sig ut för att besöka en hel del olika byggmarknader. På det viset går det att få hjälp med planering av kök och badrum. Och det är även smart för att få se vad de har att välja bland gällande funktioner och material.

Efter en kort tids planering är det äntligen dags att gå igång med projektet. Det blir en tid där paret tar hjälp av proffs till det som de inte kan, och gör resten själva. För bästa ekonomi.

16 Aug 2023

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.