Så kan du öka värdet på din lägenhet

Är du missnöjd med värderingen av din lägenhet? Det finns flera saker du kan göra för att öka värdet, värdera den igen och förhoppningsvis få en uppskattning du är nöjd med den här gången. Vissa saker kräver en del investeringar medan andra är enkla att utföra. Även om du bara testar på de enkla tipsen kan du sannolikt höja slutpriset och få goda nyheter när det är dags att värdera lägenheten igen.

Snygga till ytskikten

Stora delar av hemmet består av ytor. Bänkar, skåpsluckor och golv är exempel på det. Att fräscha upp dessa inför en försäljning kan göra spekulanterna mer benägna att buda högt. Att bara spraymåla luckorna i köket kan göra en stor skillnad. Visserligen kan detta kosta några tusen kronor att göra, men det finns en god chans att du får tillbaka de pengarna. Är det en äldre fastighet i centrala Stockholm eller annat attraktivt läge kan en uppfräschning trissa upp priserna på din lägenhet en hel del.

Sköt din homestyling

Det finns mycket man kan göra för att på enkla sätt styla huset innan en visning. Klart är i alla fall att bra homestyling ger ett bättre intryck för de som kommer på visningen. Se till att fixa trädgården, tvätta fönstren kristallklara och städa till perfektion.

Vidare är det bra att ha fina levande blommor och färsk frukt till exempel. Att anlita någon som sköter detta är inte ovanligt, men det går att åstadkomma mycket på egen hand. Genom god homestyling kan du potentiellt få mycket goda nyheter när din mäklare ska värdera din lägenhet.

Glöm inte badrummet

Om de som kommer börja fundera på om badrummet behöver renoveras riskerar du att tappa en hel del spekulanter. En badrumsrenovering är dyr och om potentiella köpare börjar räkna med det i budgeten kan du räkna med att de inte är villiga att betala lika mycket.

Med det sagt behöver du inte göra en hel badrumsrenovering innan försäljning. Snarare anses det vara något som är ganska svårt att få tillbaka pengarna på. En badrumsrenovering kan ge en bostad en värdeökning på någonstans mellan 20 och 40 procent. Är det en stor fastighet i Stockholm kan du säkerligen få tillbaka dessa pengar. Är det en etta i ett mindre attraktivt läge kan det bli svårt.

Det du kan göra är att se till att till exempel byta ett sprucket handfat eller en sliten toalettstol – det kan göra mycket för hur budgivningen går.

Vissa saker går inte att ändra på

Den största faktorn när det kommer till att värdera en lägenhet är läget. Ligger den i centrala Stockholm kommer du att kunna sälja den för några av de högsta kvadratmeterpriserna i Sverige. Stockholm är en stad många vill bo i och centralt finns en stor brist på lägenheter. Höga kvadratmeterpriser märks även i städer som Göteborg, men centrala Stockholm är något av ett extremfall i Sverige. Klicka på länken för att läsa mer om hur man värderar bostad i Stockholm.

21 Feb 2018

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.