Så kan en köksrenovering sälja din lägenhet

En köksrenovering i Stockholm kan höja priset på din lägenhet. Du behöver bara veta vad du ska satsa dina renoveringspengar på. Det kan vara klokt att kolla hur andra annonser ute på marknaden ser ut och tänka igenom vilken typ av köpare du tror kommer kunna vara intresserad av läget på din bostad och ytan. Rådfråga gärna din mäklare så att du får hjälp med vilken kundgrupp i Stockholm du ska rikta in i dig på. Har du en stor familjelägenhet är det kanske just andra familjer du ska fokusera på och renovera köket efter en familjs behov. Se till att tapeter och andra ytskikt är lätt avtorkningsbara och att det är lätt att vistas flera personer i köket samtidigt. Om du själv vet med dig att köket är mycket trångt kan det kanske vara på sin plats att försöka öppna upp delar av en vägg så att köparen ser att “här går ett stort köksbord in”.

Låt köparen känna sig bekväm

Om du däremot har en mindre innerstadslägenhet är det kanske ett singelhushåll som du vill signalera genom renoveringen av köket.

Har du en gammal klumpig diskmaskin i ett trångt kök kan det kanske vara läge att byta den till en nättare variant och samtidigt frigöra mer ytor för förvaring av kastruller, pannor och andra mindre köksredskap.

När du har en liten lägenhet i innerstan kan mäklaren hjälpa dig att förutse ungefär vad den här typen av kunder önskar sig. Det är en viktig del i mäklarens arbete att ha koll och kunna förutse vilka typer av köpare som kan visa sig bli intresserad. Här finns en hel del att göra kring renovering när det gäller att signalera livsstil.

Om du och mäklaren anar att det är ditt i kök i kombination med din balkong som kommer vara fokus för köparen så markera det. Fräscha upp köket och tänk på att en bra belysning tar fram rätt saker i ett rum. Har du en bra arbetsbelysning ovanför köksbänken och en trevlig justerbar belysning för umgänge vid matplatsen så kan det visa att här är ett kök som är gjort för att användas och njuta i. Tror du och mäklaren att det är en kundgrupp som gillar matlagning så satsa på färska kryddor på balkongen och kanske ett vinställ i det där lediga utrymmet intill din nya smalare diskmaskin.

Människan är av naturen lat och betalar gärna lite extra för att slippa skapa det man drömmer om själv från grunden. Ger du kunden ett bra utgångsläge tjänar du på det.

Så väljer du nivå på köksrenoveringen

Om du har vattenskada eller eller trasiga vitvaror i köket ska du naturligtvis åtgärda det innan försäljningen. Skadade kök drar ner priset ordentligt!

Du måste visa köparen att det är tryggt att köpa ditt gamla boende, så misstänker du fuktskada se till att fixa det först annars kan köparen häva köpet.


Om du inte har några stora fel att åtgärda kan det annars räcka med lättare uppfräschning av ytskikt i köket för att locka fler köpare att slå till!

23 May 2017

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.