Ska gästerna släppas in i hyreshuset med portkod eller porttelefon?

Hur ska hyresgäster kunna ta emot gäster tryggt och smidigt? Med porttelefon kan man ha koll på vem som rör sig i huset, och hyresgästen slipper springa i trappor för att öppna entrédörren.

Hyresgäster måste förstås kunna ta emot gäster hemma i sin lägenhet. Det ställer fastighetsägaren inför ett beslut om hur gästerna ska kunna släppas in på ett både praktiskt och säkert sätt. Det är bekvämt för både hyresgäster och besökare om entrédörren alltid står öppen, men en öppen dörr gör det samtidigt svårt att hålla koll på vilka som tar sig in i byggnaden. Att ha en låst dörr blir tryggare. Men ska gästerna släppas in med portkod, via porttelefon eller genom att hyresgästen kommer och öppnar dörren?

Porttelefon är ett både tryggt och smidigt alternativ

Att låta hyresgästerna själva öppna entrédörren för sina gäster är förvisso bra ur säkerhetssynpunkt, men inte särskilt kul för den som bor flera trappor upp. Portkod då? Om byggnaden redan har portkod kan det verka praktiskt att även gästerna tar sig in på det sättet. Men låter man koden spridas innebär det en risk att någon obehörig får tag på den.

En porttelefon är däremot ett både säkert och tryggt alternativ. Med en porttelefon kan man ha bra kontroll över vilka som är i fastigheten, och samtidigt förenklar man för hyresgäster som vill att deras gäster ska kunna ta sig in smidigt. Man slipper oönskat spring av oönskade besökare, och hyresgäster slipper oönskat spring för att släppa in sina önskade besökare.

26 Jan 2022

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.