Smarta tips för den som ska sälja sin bostad i Sundsvall

För den som ska sälja sin bostad i Sundsvall gäller det att inte lämna något åt slumpen. Särskilt inte om man ska använda pengarna för att investera i ett nytt boende. Här kommer några tips.

De flesta som säljer sitt hus eller lägenhet använder pengarna till att köpa en ny bostad. Summan man får ut vid försäljningen är ofta helt avgörande för vilken typ av bostad man kan köpa. Därför gäller det att få ut så mycket som möjligt vid försäljningen, och för detta krävs det rätt mäklare och mäklarbyrå. Det kan därför vara bra att studera försäljningsannonser på liknande bostäder i närområdet, och även besöka visningar för att se hur olika mäklarna arbetar. Det är viktigt att man känner förtroende för den mäklare man väljer att samarbeta med och att kommunikationen fungerar.

Lokalkännedom kan vara guld värt när man ska sälja bostad

På orter utanför storstäderna är det ofta en fördel att välja en mäklare med lokalkännedom och som väl känner till det område där bostaden som ska säljas ligger. Det inger förtroende bland spekulanter och de kan även få svar på viktiga frågor om barnomsorg, mataffärer, apotek, grönområden, kollektivtrafik etc. Enklaste sättet att hitta en mäklare lokalt är att söka på nätet på exempelvis sälja bostad i Sundsvall, och man får upp flera intressanta alternativ. Det är alltid bra att träffa mer än en mäklare innan man bestämmer sig. Ta in kostnadsförslag från några olika men titta även på hur de utformar sina försäljningsannonser och var de annonserar.

14 Dec 2021

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.