Stort utbud av säkerhetsdörrar i Stockholm

En säkerhetsdörr behöver inte bara vara ful och mörkbrun. Idag tillverkas det säkerhetsdörrar i Stockholm i gammaldags design som passar äldre fastigheter.

Många som hör ordet säkerhetsdörr tänker nog på den klassiska mörkbruna dörren som var vanligt förekommande på sjuttio- och åttiotalet. Men mycket har hänt sedan dess och idag kan en säkerhetsdörr i stort sett se ut hur som helst. Det gör att man idag inte behöver tveka inför att byta ut de gamla spegeldörrarna eftersom det går att hitta likvärdiga men som är säkra.

En säkerhetsdörr skyddar inte bara mot inbrott. Den är också en viktig del i brandskyddet och ser till att farlig brandrök inte kan ta sig in eller ut ur bostaden. Med en säkerhetsdörr slipper man också dofter från trapphuset som exempelvis cigarettrök eller matos. Men den isolerar också mot kyla och bidrar till sänkta energikostnader.

Säkerhetsdörrar måste vara CE-märkta

En säkerhetsdörr kan kosta en hel del men den bidrar till att höja värdet på bostaden i Stockholm. Väljer man en riktigt bra dörr med hög säkerhetsklassning kan det leda till att man får en lägre försäkringspremie. Innan man väljer säkerhetsdörr kan det därför vara klokt att höra av sig till försäkringsbolaget och ta reda på vilka särskilda krav de ställer på dörren.

För att hitta den dörr som både säkerhets- och utseendemässigt passar bostaden bäst, kan man ta hjälp av ett företag som är specialiserade på säkerhetsdörrar och som har ett lite större utbud. Det finns också företag som kan specialtillverka säkerhetsdörrar med unik design. Men viktigt är då att man försäkrar sig om att säkerhetsdörren är CE-märkt.

12 Sep 2022

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.