Till dig som har tappat nyckeln

Nycklar är ofta ett gissel att hålla reda på. Antingen så har man tappat dem på vägen hem eller så kanske man blir av med sin väska där nycklarna ligger. Oavsett så finns det hjälp att få.

Nycklar är en sådan sak som man gärna tappar bort, ja inte med vilja såklart men det är väldigt lätt hänt att knippan försvinner om man inte håller reda på den. Om man har tappat sin nyckel någonstans eller blivit av med den i en stöld, så behöver man se till att byta ut sina lås på bostaden det första man gör. Eller nej förresten, det första man behöver göra är självklart att anmäla stölden till polis ifall man har varit utsatt för ett rån. Sedan kan man gå vidare med att byta sina lås med hjälp av en låssmed. En låssmed kan komma och se över dina lås och hur säkra de är. Kanske du skulle ta och uppgradera låsen när du ändå är igång och byter?

En kostsam historia att byta ut lås

När man har förlorat sina nycklar så får man själv anlita en låssmed. Bor man i hyreslägenhet så får man själv stå för kostnaden. Både när det gäller nytt lås med nycklar och för låssmeden. Det är väldigt dyrt att behöva byta ut låsen. Faktum ä att det kan gå på upp mot åtta- till tio tusen kronor. Så man bör verkligen se till att vara rädd om sina nycklar och inte låta dem ligga framme för vem som helst att ta. En bra sak att tänka på är att aldrig märka sina nycklar så att det syns tydligt på dem vad de är till. Det skulle bara underlätta för tjuven att ta reda på var nyckeln går.

Få hjälp av en låssmed att ta sig in

Har man tappat bort sina nycklar själv så går det under slarv, detta täcks inte av hemförsäkringen. Däremot om man har blivit utsatt för stöld och någon har tagit nycklarna, då kan man ha rätt till att få ut på sin försäkring. Om man står utanför sin bostad och behöver komma in i den, men inte har några nycklar på grund av någon anledning, då kan man ringa och få hjälp med att ta sig in av en låssmed. De har ofta jour och kan rycka ut lite nu och då, vilket betyder att de kommer även om det är under kvälls- och nattetid, vardag som röd dag.

5 May 2020

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.