Tips för en smidig flytt

Att flytta är både spännande och jobbigt. Kanske mer jobbigt än spännande tycker en del. I alla fall under självaste flyttprocessen. Gör flytten smidigare och roligare med följande tips.

Det första du behöver göra är att planera din flytt. Även om du inte är den typen av person som älskar att skriva ner och följa en agenda kommer du att behöva en checklista under flytten. Skriv upp allt du måste få i ordning inför flytten. Som att ändra postadress, flytta hemtelefon, internet, försäkringar o.s.v. Börjar du med dessa ärenden kommer du få mer lugn och tid över till självaste packningen när flyttdagen närmar sig. Kolla din checklista så att du inte glömmer något viktigt och stryk det som är färdigt. Att checka av är ganska tillfredsställande.

Anlita en flyttfirma

Nästa uppgift på checklistan är att planera självaste flytten. Sätt ett datum och planera hur dina ägodelar ska transporteras. Du behöver flyttbil och bärkraft. Många ber vänner om hjälp, men det finns många anledningar till att hyra en flyttfirma. Att proffsiga flyttgubbar är försiktiga med att inte ha sönder något är en av dem. Dessutom får du ersättning om något skulle gå sönder. Proffsig flyttransport är praktisk i storstäder där avstånden brukar vara större.

Professionella flyttfirmor kan hjälpa dig med packning, transportering och låna ut packmaterial som kartonger. Många är ganska snabba på att ge dig en offert, så att du vet hur mycket din flytt kan kosta. Peter Åkare - flyttfirma i Stockholm med lång erfarenhet, lovar att svara din förfrågan inom 6 timmar.

9 Jun 2021

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.