Tryggt husköp med husbesiktning Stockholm

Alla hus har skavanker och skador men det betyder inte att det är omedelbar katastrof eller att huset du vill köpa är obeboeligt. Med husbesiktning i Stockholm får alla protokoll på hemmet.

Hus och fastigheter kan vara perfekta på väldigt många vis. De kan ligga precis där du vill, se ut precis som ditt drömhus – eller rentav bådadera. Det är en utomordentligt bra början. Däremot finns inga hus utan några problem. Det måste man räkna med.

Ett problem kan vara litet och enkelt att åtgärda eller större och behöva en del arbete innan allt fungerar. Det betyder inte att huset inte kan säljas men det kan påverka priset. Det är fördelaktigt för alla parter – köpare, säljare och mäklare – att veta i vilket skick fastigheten är. Därför finns det husbesiktningar.

En husbesiktning ger information som spelar roll för alla

Det finns ingen som förlorar på att en husbesiktning görs. Säljare och köpare har olika ansvar och roller, men det är intressant och viktigt för båda att veta om huset exempelvis har problem med fukt. Det kan vara en enkel sak att åtgärda om man bara vet vilka problem som finns.

En besiktningsperson med byggnadstekniska kunskaper och rätt behörighet går igenom fastigheten vid besiktningen. Man tittar och noterar om något inte verkar stå rätt till och föreslår åtgärder. Det underlättar för köpare som har undersökningsplikt, och det underlättar för säljare som kan bli skyldiga att betala för vissa skador. En kontakt med en kompetent firma i Stockholm som utför husbesiktning sparar mycket bekymmer.

8 Mar 2022

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.