Välj rätt företag för hemstädning i Stockholm

I och med att fler och fler familjer i Stockholm sett fördelarna som finns i att anlita professionell hjälp med exempelvis hemstädning så har också antalet städföretag ökat i takt med detta. På gott och ont. Det goda innebär att priserna sjunkit och att hemstädning i Stockholm – även om man bortser från rut-avdraget – är prisvärt och betydligt billigare än i städer där inte samma uppenbara konkurrens finns. Där ligger en klar fördel för familjer i Stockholm som sneglar mot bekvämligheten som professionell hemstädning för med sig. Nackdelen är tyvärr också något som ska tas med i beräkningen och då det gäller hemstädning så handlar denna uteslutande om kvalitet – eller om bristen på sådan, snarare.

Man måste nämligen vara medveten om att många av de städföretag som finns i Stockholm och som erbjuder sina tjänster inom exempelvis hemstädning gör detta enbart i syfte att tjäna pengar – snabba sådana och där kvaliteten också blir därefter. Kort sagt – de vill att du skriver ett kontrakt, betalar och därefter så bryr de sig inte om huruvida du är nöjd eller inte. Huvudsaken för en sådan städfirma är att de får betalt och därefter så hittar de nya kunder som de lurar på samma sätt – ett problem som är stort och som dessutom kan omfatta stölder och att föremål försvinner i samband med att städningen genomförs.

Av den anledningen så tänkte vi rada upp några små tips och parametrar som kan underlätta valet av en städfirma för din hemstädning i Stockholm. Det vill säga; följer du dessa så löper du mindre risk att bli lurad och där du istället kan njuta av tjänsten som innebär ett städat hem till ett lågt pris.

  • Kundbasen. Hur många familjer i Stockholm anlitar denna firma för sin hemstädning? Se till att välja en större – gärna en erfaren sådan – med en stor kundkrets. Vidare så kan du även be om nummer till några av dessa och ringa för att höra dig för hur de upplever servicen. Som i alla branscher med en hög konkurrenssituation så är referenser något som kan skilja agnarna från vetet.
  • Priset. Välj bort den billigaste städfirman och fokusera på de som ligger i mellanskiktet rent prismässigt. De som erbjuder priser som ligger avsevärt mycket lägre än de andra gör ofta detta av anledningen att tjäna de snabba pengar vi nämnde ovan.
  • Servicen. Vad kan företaget i Stockholm erbjuda dig som kund – är de flexibla och kan de se till att samma person sköter din hemstädning vid varje tillfälle? Kom ihåg att du som kund sitter med trumf på hand och att det således är du som dikterar villkoren. En seriös städfirma anpassar sig efter dina behov.
10 Feb 2023

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.