Välja företag för golvslipning i Danderyd – En guide

Ett slitet trägolv kan bli som nytt genom golvslipning och efterbehandling. Det gör att golvet både får en finare lyster, blir lättare att hålla rent och står emot hack tydligare. Det finns alltså flera fördelar att anlita företag för att få golven slipade. Det finns även flera fördelar att jämföra och välja företag med omsorg. Även om utbudet inte är jättestort i Danderyd så finns ändå en fördel att ställa dem mot varandra. 

Be flera företag om gratis besök och offert

Eftersom träslag, behov och golvets storlek avgör vilken slipning och behandlingsform är bäst väljer de flesta företag att först åka ut till kunden och se på golvet. Kontakta flera företag i Danderyd och be dem komma och se på golvet för att sedan ge offert. 

Men ta även vara på möjligheten att prata och diskutera olika möjligheter med de hantverkare som kommer ut. Vad finns det för alternativ? Vad skulle det kosta att lägga ett helt nytt golv? Olika hantverkare kan ge något olika idéer och i detta läge kan du även bilda dig en uppfattning om hur de bemöter dig som kund. Även om du bor i Danderyd så kan du även be om offerter från företag i andra delar av Storstockholm. Men fråga alltid om de gör dessa besök gratis. I annat fall kan du få kostnader som inte alls hade förväntat dig. 

Garanti

Det är stor skillnad på garanti – och garanti. Vissa företag ger garanti på sin golvslipning på två år, andra på tre. Men vad ingår egentligen i garantin? Det finns exempelvis nöjdkund-garanti vilket innebär att företaget fortsätter renoveringen till kunden är nöjd. 

Pris

Kanske är detta den punkt som flest tittar på. Vad kostar golvslipningen och ytbehandlingen? Själva slipningen bör inte genomföras på egen hand då det är ett hantverk som lätt kan bli fel. De som däremot vill pressa priset något kan göra efterbehandlingen själv genom att lackbehandla, olja osv. Prata med hantverkaren om prisskillnaden mellan de olika alternativen. 

Ålder och erfarenhet

Är det viktigt att man anlitar företag som funnits länge på marknaden? Inte nödvändigtvis. Men ett företag som har ålder har även erfarenhet och skulle inte överlevt länge om de levererat dålig kvalité. Det blir därmed en viss säkring av kvalité om man ser på ålder på företaget. 

Även kompetens att lägga nytt?

 I, och omkring, Danderyd finns ett flertal företag som monterar golv. Det behöver inte nödvändigtvis betyda att de utför golvslipning. Sedan finns det alltid företag som specialiserat sig på golvslipning men som inte lägger golv. I vissa fall kan det vara en fördel att välja företag som har bägge dessa kompetenser. Detta utifrån att man kan få hjälp med olika alternativ och även prisförslag på dessa.

6 Mar 2018

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.