Ved Stockholm - vanliga frågor

Den förra vintern var hård för den svenska villaägaren. I synnerhet för villaägare i södra Sverige och i Stockholm. I Sverige har vi haft ett lågt elpris under en lång period och vant oss vid detta. Något som också gjort oss passiva gällande investeringar.

Villaägare i södra Sverige har - till skillnad från villaägare i norr - heller inte haft någon kallare vinter. Det har gjort att man ignorerat viktiga saker som att isolera huset på ett bättre sätt, inte investerat i nya energilösningar - bergvärme exempelvis - och ändå klarat sig även med direktverkande el; som en följd av det låga priset. Fram till ifjol. Plötsligt steg elpriset och nådde oöverträffade nivåer. Det gick så långt att regeringen tvingades rikta insatser för att hjälpa privatpersoner. Detta skyndar också på utvecklingen och tvingar villaägare att börja tänka på framtiden.

Hur möter vi vintern och hur kan vi parera ett högre elpris? Ved i Stockholm kommer att fylla en viktig funktion i detta. Genom att elda ved i Stockholm kan man sänka värmen inomhus. Det handlar om en liten investering som ger en god avkastning i det långa loppet. Här nedan ska vi ge svar på vanliga frågor om ved i Stockholm - som följer:

Hur hittar jag ved i Stockholm?

Du behöver inte ge dig ut i skog och mark med din yxa. Veden är bara ett klick bort. Du kan enkelt beställa ved direkt hem till din dörr och få den levererad inom 48 timmar.

Ger ved verkligen god värme?

Ja, och det handlar också om mer än att bara sänka elkostnaden. Ved ger en behaglig värme och bidrar dessutom till det där klassiska myset. Att höra elden spraka i bakgrunden ger ett naturlig lugn och en chans till lite själslig rekreation.

Hur mycket ved behöver jag?

Det är givetvis olika, men det fina är att det går att beställa ved som levereras i 40-kilos säckar. Det gör det enklare att räkna på. Så fort du närmar dig botten på säcken är det bara att göra en ny beställning.

Ta reda på mer hur man beställer ved på https://www.vedstockholm.nu/.

19 Sep 2023

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.