Viktiga komponenter när det kommer till bostadsförsäljning

Är det dags att flytta? Ska ni sälja bostaden, och köpa nytt? Det brukar vara som ett dominospel att få till en flytt och försäljning av den ena bostaden, köpa nästa bostad, som i sin tur ska få en ny bostad och så vidare. Allt börjar och slutar i alla fall med en flytt. De flesta som har lite koll på bostadsmarknaden just nu känner till att marknaden har gått från att vara säljarnas, nu har gått över till köparnas, kanske. Det nya avbetalningskraven har gjort att köparna tänker till både en och två gånger innan de ger sig på ett bostadsköp. Det går längre tid mellan att man annonserar om att en bostad är till salu än det gjorde innan. Det är helt enkelt längre säljtider. Det gäller alltså att ha is i magen och minnas att det kan ta ett tag innan man får sin bostad såld. Men det finns trots allt en del man kan göra som underlättar och gör bostaden mer lättsåld. Vi listar dem här.

Renovering

Har man en bostad som är lite sliten, kan en renovering göra att den blir mer lättsåld. En spekulant vill inte se gamla slitna tapeter. Finns det sådana, tänker den tilltänkta köparen, att det där måste åtgärdas, vilket kan inverka på priset. Den personen som är intresserad vill inte sätta igång med en renovering som kostar pengar direkt efter ett bostadsköp. Även om man renoverar, kanske lägger nytt golv, eller slipar om ett vackert trägolv och målar om väggar och ytor, gäller det att göra det i färger som är så neutrala som möjligt. Det är ingen bra idé att måla i sin favortifärg om den är lila, rosa eller mintgrön. Även om man själv tycker det är snyggt, kanske inte nästa person som sak bo där tycker det. Renovera med varsam hand och se till att ytorna ser snygga ut. Det är viktigast.

Städning

Ska man ta bilder av bostaden, gäller det att det inte ligger framme gamla sockor, kläder eller fotografier på barnen och hela släkten. Även om man själv tydker att de är fina, är det viktigt för den som ska bli intresserad av bostaden, kunna tänka sig in att själv bo där. Då gäller det att man städar undan personliga tillhörigheter. Har man en gammal skänk, som kanske inte passar in så bar med resten av möblemanget, kan det vara en bra idé att städa undan den, om inte annat så inför att man tar bilder på lägenheten eller visar den för spekulanter. Att städa är mycket viktigt.

Styling

Tycker man att det är svårt att få en bostad såld, kan man faktiskt styla hemmet så gott det går. Då bör man tänka på att inreda så smakfullt det bara går. Ta bort gamla, fula kuddar. Köp nya. Stuva undan den gamla nötta filten, eller täcken. Köp nytt, eller låna. Tycker man det är svårt kan man faktiskt anlita en professionell stylist. Många har märkt att stylisten har sett till att få bostaden såld.

Är du intresserad av både renovering, städning inför fotografering och inför visning? Läs mer om detta på: http://www.visningsstädningstockholm.biz.

5 Jul 2018

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.