Vilket solskydd är bäst?

Funderar ni på att köpa markiser till uteplatsen? Det är skönt med sol men ibland värmer den lite för mycket. En markis skyddar även mot regn och gör att man kan använda uteplatsen mer.

Innan man väljer markiser till fönster eller uteplats är det lite att tänka på först. Vilken funktion ska de fylla och hur ska de se ut? En markis sätter också sin prägel på huset och påverkar dess utseende. Därför är valet av kulör nästa lika viktigt som när man målar om själva huset. Man vill ju att de helst ska passa in och att helheten blir bra. Därför kan det vara enklast att i stället för att gå till ett stort varuhus i stället vända sig till en firma specialiserad på just markiser. Då kan man få måttbeställda markiser som passar huset perfekt och urvalet av tyger och färger är också större. De brukare dessutom erbjuda gratis hembesök för att kontrollera så att fasaden klarar av markiser samtidigt som de tar mått och visar tygprover.

En motordriven markis med sensor kan själv avgöra när markisen ska fällas in eller ut

Även de olika modellerna är fler då man vänder sig till ett markisföretag. Korgmarkiser har rundade kanter medan fallarmsmarkiser och terassmarkiser är raka. Hur man fäller in och ut de olika markiserna varierar också. En markis med motor kan dessutom förses med en vind- och solsensor som beroende på väder fäller in eller ut markisen. Självfallet finns det även markiser med vev som fälls ut manuellt. En markis ska helst täcka hela fönstret därför ska själva kassetten som håller tyget vara lite bredare än själva fönstret eftersom tyget då är lite smalare. En markis till uteplatsen och terrassen ska därför vara en meter bredare än ytan som den är tänkt att skugga. En lång markis där utfallet blir längre än bredden behöver därför ben att fästa markisens ytterkanter i.

Akryl är det bästa materialet

En markis i 100% akryl håller bättre än de billigare i polyester som dessutom bleks snabbare. En bra markis klarar vårt klimat med hårda vindar och fukt, men fibrerna klarar även sol och luftföroreningar. Markisförtagen säljer därför bara markiser i akryl då det är bevisat att de håller bäst. Ett solskydd är också bra för inomhusmiljön och håller temperaturen nere under heta sommardagar och gör energiförbrukningen lägre eftersom man slipper AC och fläktar. Den skyddar också golv och känsliga träslag mot skadlig UV-strålning och förhindrar att de bleks.

25 May 2020

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.