Vill du boka OVK-besiktning?

Om det är dålig luft inomhus, eller om ventilationen verkar vara trasig, mår vi inte bra. En OVK-besiktning behöver göras då och då för att kolla fläktsystemets status. Ring och boka den.

Du steker fisk i köket, och vips så har du matos i hela huset. Fläktsystemet är till för att föra bort våra diverse dofter, både från köket och badrummet. Funkar det inte, blir luften vi andas full av restprodukter, mikrober och smuts som vi vill få ut ur huset. En OVK-besiktning av en certifierad besiktningsman fastställer om fläkten sköter sitt jobb. Det är till och med lagstiftat.

Rengör fläktsystemet också

Att man ser över sitt hus, byter filter och gör rent i rören, gör att man håller koll på fläktens funktion. Tycker man att det är tråkigt, eller inte vet hur man gör när man byter filter, är det bara att anlita en ventilationsfirma som är proffs på saken. Förr ringde man efter sotaren, nu är det ventilationsfirman man tillkallar. De flesta moderna hus har någon form av fläkt, värmeväxlare eller liknande, och man behöver både rengöra och kolla upp husets utrustning.

Rena och fräscha, och kanske rentav nya, fläktar sköter sitt jobb galant, och dessutom drar de mindre energi när de är i toppskick. Din inandningsluft kan faktiskt vara värd en liten investering. Det är hälsan det handlar om, och speciellt om man vistas inomhus mycket måste luften vara frisk. Att vädra en liten stund är oftast bra, men det är inte allt som behövs. En OVK-besiktning ger klara besked.

4 Feb 2021

Välkommen

I denna blogg tar vi upp allt som har med lägenhetsaffärer att göra. Tips om hur man väljer mäklare, hur man ska få ut maximalt av bostadsaffären och allmänna flyttips. Vår målsättning är att det ska vara en bred och intressant blogg för den som är på väg att göra en av sina största affärer i livet.